Pages

iPhone X(S) - με θήκη ή χωρίς;

jeudi 27 septembre 2018
myphone forum
iPhone X(S) - με θήκη ή χωρίς;
Έχω την απορία, να χρησιμοποιώ το κινητό με θήκη ή χωρίς;

Προφανώς και αγόρασα θήκη, μαζί με το κάθε μου καινούριο κινητό, έτσι και με το XS Max τώρα. Επίσης, επειδή στο τελευταίο μου είχα και μία ωραιότατη κάθετη γρατζουνιά στην οθόνη που μου καθόταν στο στομάχι, σε συνδυασμό με το ότι η οθόνη του XS Max για αλλαγή κοστολογείται κάπου στα 500 Ευρώ, έβαλα και ζελατίνα οθόνης.

Δυστυχώς όμως, με την θήκη γύρω γύρω και τη ζελατίνα (η οποία μάλιστα έχοντας και πρόβλεψη για το notch το τονίζει απερίγραπτα πολύ ακόμη και με σκοτείνή ή κλειστή οθόνη), έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ... κρίμα το κινητό που είναι πανέμορφο και εγώ το κρύβω πίσω από layers πλαστικού.

Καμιά φορά δηλαδή έχω την εντύπωση ότι δεν ευχαριστιέμαι το κινητό.

Ποιά είναι η δική σας άποψη, με θήκη ή χωρίς;
σχετικα με το meizu 15
καπου διαβασα εδω μεσα δεν ξερω αν ισχυει οτι το μειζου 15 δεν εχει wi fi direct ?, κοιταξα σε ενα σαιτ και προσεξα πως εχει.απο που βγαλαν το συμπερασμα καποιοι οτι δεν εχει. και τελικα τι ισχυει /??οποιος γνωριζει ας με απαντησει.
Alfawise Tab
Το Alfawise Tab εφτασε στα χερια μου πριν λιγο καιρο αν και λιγο καθυστερημενα αλλα καλλιο αργα παρα ποτε.
Η πρωτη αισθηση ανοιγοντας το κουτι και περνοντας το ταμπλετακι στα χερια μου ηταν περιεργη.
Γιατι ηταν περιεργη? Περιμενα κατι σε πιο κινεζια , ειχα πληροφορηθει και ότι η Alfawise θα λειτουργουσε σαν Housebrand της Gearbest και για να πω την αληθεια λιγο με ανησυχουσε αυτό.
Όλα καλα όμως , περνοντας λοιπον το ταμπλετ στα χερια μου και καθως η πισω πλευρα είναι ένα metal unibody δηλαδη ένα ενιαιο μεταλλικο σωμα διαπιστωσα ότι εδώ εχουμε να κανουμε με μια στιβαρη κατασκευη.
Αρχιζοντας από το σωμα θα βρουμε στην πανω πλευρα την υποδοχη για τα ακουστικα μας 3,5χιλ audio και το Power button δηλαδη το κουμπι για να ανοιγοκλεινει το Alfawise tab.
Επισης στην πανω πλευρα εχουμε μια ξεχωριστη γραμμη που διαχωριζει το backcase με την οθονη, αυτή η γραμμη συγκεκριμενα είναι για το ασυρματο ιντερνετ και το Bluetooth.
Στην δεξια πλευρα θα βρουμε τα κουμπια αυξομειωσης ηχου φωτεινοτητας κτλπ τα οποια είναι και αυτά μεταλλικα και short distanced , ενώ στην αριστερη πλευρα θα βρουμε μονο μια οπη αυτή είναι για το μικροφωνο .
Στην πισω πλευρα του Alfawise Tab θα βρουμε ακομη μια οπη μικροφωνου και την 8mp καμερα.
Δεν θα βρουμε καποιο Flash που να συνοδευει το μικροφωνο για αυτό μην περιμενετε πολλα από την καμερα αυτή σε καταστασεις περιορισμενου φωτος.



Πιο συγκεκριμενα η φωτογραφιες που βγαζει είναι μετριες ισα ισα να κανουμε την δουλεια μας.
Στην κατω πλευρα θα βρουμε τις γνωστες γρυλιες που εχουμε και στα κινητα μας με την διαφορα ότι εδώ δεν είναι μια για το μικροφωνο και μια το ηχειο.
Είναι και οι 2 γρυλιες για ηχο και πιο συγκεκριμενα εχει 2 ηχεια. Δεν το περιμενα…
Ο ηχος είναι αρκετα δυνατος λογικο αυτό λογω των 2 ηχειων και η ποιοτητα του ηχου θα ελεγα είναι στο 8-8,5/10.
Αναμεσα στις γρυλιες θα βρουμε την εισοδο Usb 2.0 δυστυχως δεν εχουμε Type-c κατι που θα το περιμεναμε στις μερες μας , Ετσι η φορτιση δεν είναι quick Charging αντιθετως φορτιζει με 5volt και 2Αmperes και για μια πληρη φορτιση εκανε περιπου 4 ωρες και 20 λεπτα.
Στο μπροστινο μερος θα βρουμε την καμερα 5 megapixel και τα μεγαλουτσικα Bezel καθως μην ξεχναμε το ταμπλετ δεν είναι καινουριο.
Βεβαια καμμια φορα χρειαζονται και λιγα bezel δεξια αριστερα για να μπορουμε να κρατησουμε το ταμπλετ χωρις να πατιεται κατι ολη την ωρα.
Επισης διπλα από την καμερα θα βρουμε τον Ambient light σενσορα ο οποιος είναι υπευθυνος για να ρυθμιζει αυτοματα την φωτεινοτητα της οθονης.
Κατω από την οθονη θα βρουμε τα κουμπια περιηγησης τα οποια ολο και περισσοτερο δεν τα βλεπουμε στα κινητα καθως οι εταιρειες θελουν να παραξουν οσο μεγαλυτερο screen to bady Ratio. Βεβαια εδώ μιλαμε για ταμπλετ !
Ναι ενταξει σιγουρα ειμαστε στο 2018 και καμμια φορα η μοδα μας επιτασσει καποια πραγματα, αλλα ξερω πολλους που θελουν τα κουμπια να είναι ξεχωριστα από την οθονη οποτε ….περι ορεξεως…
Οσον αφορα τα αντερα του Alfawise Tab κατω από το καπο θα βρουμε τον ΜΤΚ8173 της Mediatek 4πυρηνο οπου οι 2 πυρηνες είναι οι Arm Cortex-A72 χρονισμενοι στα 2Ghz και οι αλλοι 2 πυρηνες είναι οι Arm Cortex-A53 χρονισμενοι στα 1.6Ghz.
Στο antutu test μας εδειξε συνολικο σκορ 73915 διολου ευκαταφρονητο για ένα budget Tablet !!!



Σε χαλαρες λειτουργιες λειτουργει μονο ο ένας πυρηνας ξεκινωντας από τα 507 Mhz-2Ghz, ενώ οι αλλοι 3 πυρηνες βρισκονται σε sleeping mode.
Όπως καταλαβαινεται αυτό είναι πολύ καλο οσον αφορα την καταναλωση ενεργειας.
H μνημη Ram που χρησιμοποιει είναι μεγεθους 4GB τυπου LPDDR3 double channel χρονισμενη στα 900Mhz, αρκετη για τις καθημερινες μας ασχολιες και ο τυπος της μπορει να μην είναι ο κορυφαιος αλλα μιλαμε για ένα budget Tablet οποτε και εδώ κανενα παραπονο.
Η Gpu του Alfawise Tab είναι η IMG GX6250 εφοδιασμενη με 2 Gpu cores και χρονισμενη στα 700Mhz.
Χωρις να αποτελει την αιχμη της τεχνολογιας η Gpu μπορει να παιξει ανετα απλα παιχνιδια αλλα στα πιο βαρια θα δουμε σπασιματα (lags) στην εικονα.



Ο αποθηκευτικος χωρος του Alfawise Tab είναι μεγεθους 64GB Emmc 4.5 και δυστυχως δεν υπαρχει υποδοχη για καρτα SD προκειμενου να μεγαλωσουμε τον αποθηκευτικο μας χωρο.
Από επιδοσεις οι μετρησεις εγιναν στο Androbench και οι ταχυτητες που ειδαμε είναι : Sequential Read :147.77 ΜB/s και Sequential Write : 86.18 ΜB/s.
Μετρια πραγματα και εδώ από πλευρας ταχυτητας.



Η Οθονη του ταμπλετ είναι από τα δυνατα σημεια του Alfawise Tab καθως η εικονα είναι αρκετα ζωηρη ισως με λιγο oversharpening , Fully laminated με pixel density 326ppi. To aspect ratio είναι 4:3 και το βαθος χρωματος είναι 24bit.
Στην πραξη μια πολύ καλη οθονη για ένα budget tablet !!!!
Από θεμα Tracking Gps ειδα μια αποκλιση στα 3-4 μετρα , το οποιο είναι αμελητεο.



Στο θεμα αυτονομιας σε Stress test αντεξε 8 ωρες και δεδομενου ότι το προγραμμα που στρεσαρε το ταμπλετ σταματαει όταν η μπαταρια φτασει στο 10 % , μπορω να πω με ασφαλεια ότι θα βγαλει ανετα μια ολοκληρη μερα ισως και 1,5 αναλογα το τι κανει ο καθενας και τις ρυθμισεις του.



Συμπερασμα

Το Alfawise Tab είναι ένα μετριο ταμπλετ καλο για τον χρηστη που δεν απαιτει πολλα από ένα ταμπλετ όπως βαρια παιχνιδια ή εφαρμογες .

Στα θετικα

Stock Android (οκ είναι Android 6 )
Καλη αυτονομια μπαταριας
Μικρο μεγεθος
Δυνατος ηχος που δεν παραμορφωνει στο 100%
Ευδιακριτη Οθονη
4 GB Ram
Μεταλλικη κατασκευη

Στα αρνητικα

Android 6 που εως τωρα δεν εχει παρει update
Δεν εχει υποδοχη για SD καρτα
Καμερες μετριες ισα ισα για Skype


Το συμπερασμα πεφτει στον αγοραστη αναλογα το τι ζηταει από ένα ταμπλετ και αν τα αρνητικα του στοιχεια δεν τον επηρρεαζουν.
Σιγουρα υπαρχουν πιο ακριβα ταμπλετ που είναι πολύ καλυτερα από το Alfawise Tab .
Το συγκεκριμενο ταμπλετ το ειχα αγορασει στα 130 ευρω από εδώ : https://www.gearbest.com/t...pp_796724.html
Και καπου εκει είναι αξια του 130-140 ευρω.
Αν το βρειτε με εκπτωση ή καποιο κουπονι αξιζει τον κοπο μιας που προκειται για ποιοτικο budget Tablet , αν παλι αντεχει η τσεπη για κατι πιο ακριβο καλο θα ηταν να κοιταξετε καποιο άλλο καλυτερο από το Alfawise Tab.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire