Pages

Συσκευή εώς 300/300+ € με έμφαση σε Camera/Χώρο.

mercredi 20 juillet 2016
Σε αναζήτηση αγοράς νέου smartphone, μου έχει και εμένα τραβήξει τη προσοχή το Huawei P9 Lite που είναι και στο budget που έλεγα αρχικά να διαθέσω και φαίνεται να είναι απολύτως VFM. Με προβληματίζουν όμως η camera του (ειδικότερα τη νύχτα) και κυρίως το γεγονός πως μένουν μόνο 10 GB διαθέσιμα για εφαρμογές κλπ. στο internal storage (διαβάζω πως δεν μεταφέρονται στην microsd) που πιστεύω πως για την εποχή είναι κάπως περιοριστικό, ειδικά αν θέλω να το κρατήσω και κάποια χρόνια. Νομίζω σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα ώστε να τα σκορπάει σήμερα, αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω ώστε να φτάσουμε ως τα 300/οριακά 300 something αν όντως υπάρχει κάτι που πραγματικά το αξίζει και θα κάνει σημαντική διαφορά σε σχέση με το P9 Lite, όσον αφορά πάντα τα πράγματα στα οποία δίνω μεγαλύτερη σημασία κυρίως.

Κυριότερα κριτήρια: Σίγουρα η ποιότητα κάμερας. Είναι το Optical Image Stabilization απαραίτητο με δεδομένο πως δεν έχω ιδιαίτερα σταθερό χέρι; Μετά χωρητικότητα (ιδανικά 32GB & Μicrosd slot -απαραίτητη-), root, να μην έχει βγάλει γενικά προβλήματα, και ιδανικά (αλλά όχι αυστηρά απαραίτητα) να μην έχει πρόβλημα με κάποια πιο απαιτητικά παιχνίδια.
Εννοείται πως CPU, RAM, μπαταρία, υποστήριξη νέων εκδόσεων του android, στυλ/built με ενδιαφέρουν όπως όλους, απλά εφόσον είναι σε ένα καλό επίπεδο (όπως στα περισσότερα φαντάζομαι) δίνω μεγαλύτερη βάση στα παραπάνω με έμφαση στον χώρο και τη κάμερα. Το να είναι dual μου είναι ψιλοαδιάφορο, μια χαρά δηλαδή αν είναι, αλλά όχι κριτήριο για να απορρίψω κάτι.

Αποκλείστηκαν:
Κινεζιές εκτός Ελλάδας.
Lumia: Θέλω Android.
LG G4: Bootloops, άγχος, σκοτοδίνη κλπ κλπ.
LG Nexus 5X: Λόγω έλλειψης microsd slot κυρίως ενώ δεν βοηθάει και η σχετικά αδύναμη μπαταρία.
Motorola Moto X Style : Διαβάζω τα καλύτερα και φαινόταν δυνατή επιλογή, αλλά για κάποιο λόγο έχει εκτιναχθεί στα 470 €.

Οπότε έχω ξεχωρίσει τα παρακάτω αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι στην επιλογή:

Huawei Mate S (32GB): Πέρα από το καλύτερο design και ram (καθόλου αμελητέα), είναι 32 gb (που είναι και άκρως επιθυμητό) και φαίνεται να έχει και καλύτερη κάμερα από το P9 lite. Είναι όμως τόσο καλύτερη (σε βίντεο και νυχτερινή λήψη πχ.) ώστε να αξίζει τα 115€ παραπάνω που το φτάνουν στα 310 €; Ειδικά όταν υπάρχει και το...

Honor 7 Dual (16GB): ...που παρόλο που έχει 16 GB internal storage, καταλαβαίνω πως έχει ακόμη καλύτερη κάμερα (έχει;) και μπαταρία και στοιχίζει κάτω από 300€. Ακούγεται θεωρητικά σαν καλός συμβιβασμός, απλά δεν μπορώ να καταλήξω αν είναι καλύτερη επιλογή (σε σχέση με τη τιμή της πάντα) από τα Mate S και P9 Lite ώστε να αξίζει τα παραπάνω χρήματα...

Motorola Moto X Play: Μοιάζει να είναι σε αντίστοιχο επίπεδο δυνατοτήτων και τιμής με το Honor και αφού μας πίκρανε το X Style αναρωτιέμαι αν αξίζει προσοχής. Πως συγκρίνεται η κάμερα του με τα υπόλοιπα;

Moto G4 Plus Dual: Σε παρόμοια χαρακτηριστικά και τιμή παίζει και αυτό αλλά τα 16 GB και η κάμερα που φαίνεται να είναι μάλλον χειρότερη από τις άλλες επιλογές, συν ότι ουσιαστικά δεν είναι διαθέσιμο ακόμη, μάλλον αποδυναμώνουν την υποψηφιότητα του.

LG V10 & Samsung Galaxy S6: Στα 365 € ξεφεύγουμε αρκετά και δύσκολα ψήνομαι να δώσω τόσα χρήματα για συσκευές flagships μεν αλλά όχι και στη πρώτη νιότη τους δεν (με ότι αυτό σημαίνει για μελλοντική υποστήριξη). Ωστόσο σαφώς είναι κορυφαία και δοκιμασμένα τηλέφωνα και ειδικότερα το LG V10 που έχει και microsd slot (foul που λείπει από ένα τηλέφωνο όπως το S6) με βάζει σε πειρασμό... Αξίζει όμως....;

Τέλος, μετά από τόσο ψάξιμο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα LG G3, Xperia S3, Xperia Z5 Compact που έχουν προταθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μου έχουν τραβήξει τη προσοχή όσο τα υπόλοιπα.


Συσκευή εώς 300/300+ € με έμφαση σε Camera/Χώρο.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire