Pages

Κινητό με καλή κάμερα

mardi 3 janvier 2017
Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά,

Ψάχνοντας τελευταία για κινητό συνειδητοποιώ ότι δε βρίσκω πολλές προτάσεις με τα χαρακτηριστικά που θέλω. Το οποίο είναι περίεργο γιατί δε θέλω και κάτι φοβερό, αλλά ίσως δεν έχω συνολική άποψη των μοντέλων που κυκλοφορούν οπότε είπα να ρωτήσω και την άποψή σας.

Λοιπόν τα χαρακτηριστικά που μ' ενδιαφέρουν είναι:

- Οθόνη κάτω από 5.5'' (ιδανικά 5-5.2''). Εννοείται βέβαια αυτό που μετράει είναι το συνολικό μέγεθος της συσκευής αλλά τα 5μισάρια δε με βολεύουν εν γένει (εκτός αν έχει πολύ μικρά bezel).
- Όχι edge πλευρές.
- Ικανοποιητική μπαταρία. Θα ήθελα πολύ καλή αλλά κάτι τέτοιο είναι περιοριστικό συνήθως. Αλλά κάνα 4ωρο SOT να το έχει. Εντάξει σχετικό κι αυτό αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ. Το θέμα είναι να διατηρείται κάτι τέτοιο και μακροπρόθεσμα, τι να το κάνω αν σήμερα μου βγάζει τη μέρα και σ' ένα εξάμηνο τελειώνει νωρίτερα. Γενικά κρατάω τα κινητά τουλάχιστον 2 χρόνια οπότε θέλω καλή μπαταρία, δεδομένου ότι πλέον δε βρίσκεις με αποσπώμενη.
- Καλή έως πολύ καλή κάμερα και για φωτογραφίες και για βίντεο.
- OIS (εδώ είναι το πρώτο θέμα μ' αυτά που ψάχνω σε συνδυασμό με το από κάτω).
- Να τραβάει βίντεο και σε 1080p@60fps. Συνήθως αυτή η απαίτηση σε σχέση με την προηγούμενη είναι που κάνουν δύσκολη την επιλογή.
- Προτιμώ Android.
- Γρήγορο δακτυλικό αποτύπωμα (πλέον όλοι έχουν λίγο πολύ).
- Κατά προτίμηση όχι on screen buttons, αλλά δε με πειράζει αν δε γίνεται αλλιώς.
- Εσωτερική μνήμη 32GB τουλάχιστον και να παίρνει και sd card. Τώρα αν υπάρχει μόνο με 16GB + sd ή 64GB (και πάνω) χωρίς sd δε μου πολυαρέσει αλλά δεν το αποκλείω.
- RAM τουλάχιστον 4GB (και 3 να έχει δεν το αποκλείω).
- Επειδή δεν ψάχνω κάτι βάσει value for money ε ας έχει και καλή κατασκευή.
- Δε με νοιάζουν κινητά χωρίς αντιπροσώπευση στην Ευρώπη.
- Θα προτιμούσα κινητό του 2016 για να έχει περιθώριο για κανένα update ακόμα.

Επίσης να πω τι δε με πειράζει:

- Δε με πειράζει αν η οθόνη δεν είναι Amoled.
- Δε με πειράζει ανάλυση οθόνης 1080x1920 pixel (βασικά το θεωρώ πλεονέκτημα).
- Δε με πειράζει να μην έχει βίντεο 2160p@30fps.
- Δε με πειράζει να μην έχει IR/FM κτλ.

Με βάση τα παραπάνω το Samsung Galaxy S7 είναι μάλλον το μόνο που μπορώ να σκεφτώ και να ικανοποιεί όλα τα παραπάνω (ίσως όχι τόσο τη μπαταρία). Άντε και το Edge λόγω καλύτερης μπαταρίας, αλλά... δε μ' αρέσουν οι edge πλευρές χεχε άσε που είναι και 5.5 ίντσες (αν και μαζεμένο οπότε ίσως δεν τα χαλάγαμε εδώ). Το θέμα είναι ότι δε μου πολυαρέσουν σαν κινητά (ξέρω είμαι η εξαίρεση) - παραέχουν καμπύλες για τα γούστα μου - και επίσης έχω βαρεθεί το TW. Σε κάθε περίπτωση, πες ότι αυτή είναι μία επιλογή. Άλλες; Από τιμές αν βρω κάτι που να με ικανοποιεί φτάνω και τα λεφτά το S7 edge, αλλά δε σημαίνει ότι θέλω να ξοδέψω τόσα ντε και καλά. Για παράδειγμα, άλλες επιλογές που θα με ικανοποιούσαν αν δεν τους έλειπε κάτι:

- Huawei P9. Μ' αρέσει πολύ αλλά δεν έχει OIS.
- HTC 10. Αυτό κι αν μ' αρέσει και τα έχει σχεδόν όλα. Έλα όμως που δεν τραβάει βίντεο σε 1080p@60fps! Έχει 1080p@30fps, 2160p@30fps αλλά όχι 1080p@60fps...

Εν τέλει ή κάποιο συμβιβασμό θα κάνω ή θα περιμένω νέες αφίξεις του 2017 (βέβαια εκεί όλο 5.5'' edge οθόνες βλέπω στις νέες αφίξεις), αλλά μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι. Έχετε καμιά πρόταση; Α φαντάζομαι παίζουν και τα LG αλλά με τόσα που έχω διαβάσει για quality control λέω να την αποφύγω. Άσε που δε μου πολυαρέσουν και τα G4/G5.


Κινητό με καλή κάμερα

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire