Pages

ΑΦΑΝΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ!

lundi 26 septembre 2016
Πήρα ένα μηχανημα πριν απο 2 χρονια και έβαλα ενα ssd ( C: ) για να τρέχει το λειτουργικό κι ένα WD 1 TB ( D: ) για να πετάω τη σαβούρα μέσα..

Μια ωραία πρωί, πριν 1 βδομάδα, άρχισε να κολλάει ολο το συστημα, ανοιξε με τα πολλά και ξαφνικά, βλέπω οτι ο D: δισκος δεν φαίνεται πουθενά. Ουτε καν στο ΒIOS .. Να αναφέρω σε αυτό το σημείο οτι παίρνει κανονικά ρεύμα και "δουλεύει" ο δίσκος όταν ειναι πάνω.. Απλά δεν φαινεται πουθενά..

Τον πηγα κάπου και μου είπαν οτι πιθανότατα είναι η πλακέτα, αλλά ο τύπος δεν εχει πλακέτα δεύτερη να το δοκιμάσει να δει αν είναι αυτό το πρόβλημα και να ψάξω να του παω μια να το τεστάρει. ΠΑιρνω τηλέφωνο κάπου που κάνουν ανάκτηση δεδομένων, να δω αν πουλάνε πλακέτες και μου λεει ένας τυπος οτι και να βρω πλακέτα, δε θα δουλέψει γιατί ο κάθε δισκος εχει πάνω καποια μοναδικά στοιχεία που ταυτοποιούνται με τη συγκεκριμενη πλακέτα και δε θα πετύχω τιποτα, μπλα μπλα μπλα..

Η απορίες μου είναι:

1). Αν ισχύει αυτό που λεει ο τυπος, γιατί τις πουλάνε στο εμπόριο;;
2). Εχει κανείς καμια καλη ιδέα;;
3). Αν ειναι η πλακέτα τελικά, την αλλάζεις (εφόσον γίνεται αυτό) και πορεύεσαι οπως είσαι ή παίρνεις έναν καινούργιο δίσκο να εισαι ήσυχος;;
4). Και η πλακέτα να ειναι, χάνεις δεδομένα;;


ΑΦΑΝΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire