Pages

Maxonclick malware στον Safari του iPad

dimanche 25 septembre 2016
Έχω πάρει το maxonclick προφανώς από άνοιγμα κάποιου link και δεν μπορώ με τίποτα να απαλλαγώ.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα με τις υπάρχουσες οδηγίες στο διαδύκτιο αλλά και στο site της apple.
Μέχρι και επαναφορά έκανα από την συσκευή όχι μέσω του MacBook αλλά τίποτα. Με το που κάνω έναρξη μετά την επαναφορά και χωρίς να βάλω καμμία εφαρμογή με το που θα μπω στον safari είναι εκεί. Μόνο η απενεργοποίηση του JavaScript το μπλοκάρει αλλά αυτό δεν είναι λύση γιατί περιορίζει το browsing.
Επίσης έκανα την αναβάθμιση σε 10.0.2 μήπως έχουν προσθέσει κάποια ενημέρωση ασφαλείας γι αυτό, αλλά τίποτα.
Έχω απενεργοποιήσει στο MacBook τον συγχρονισμό του safari στο iCloud αλλά μετά από την επαναφορά του Ipad παίρνει τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο iCloud πριν ολοκληρωθεί η έναρξη ώστε να προλάβω να απενεργοποιήσω τον συγχρονισμό. Μετά είναι αργά. Και να διαγράψω από τις ρυθμίσεις του safari το ιστορικό και τα δεδομένα, θα είναι πάλι εκεί. Με το που ανοίγω πχ το Myphone με οδηγεί σε διαφημίσεις. Το κάνει σε όλα τα sites που δεν έχουν προστασία (το εικονίδιο του λουκέτου που βλέπουμε δίπλα στην διεύθυνση του site).
Σκέπτομαι σήμερα να δοκιμάσω να διαγράψω οτιδήποτε έχω στο iCloud και μετά να κάνω επαναφορά σαν καινούργια συσκευή. Αλήθεια πως διαγράφεις το περιεχόμενο του iCloud?

Το κινητό μου Galaxy S7 παρόλο που επισκέπτομαι τα ίδια sites δεν έχει κανένα πρόβλημα αλλά εκτός αυτού στο android είναι εύκολο να απαλλαγείς από αυτό με πολλούς τρόπους συν ότι υπάρχουν antivirus στο google play κάτι που δεν γίνεται στις iOS συσκευές.
Γενικά για πρώτη φορά από το 2008 που χρησιμοποιώ iOS, αισθάνομαι εντελώς απροστάτευτος.
Στον safari υπάρχουν πληροφορίες όπως κωδικοί και συνθηματικά. Περίμενα καλύτερη προστασία από την apple.


Maxonclick malware στον Safari του iPad

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire