Pages

Σεισμός και νέα τεχνολογία σχεδιασμού.

samedi 14 mars 2020
Για να βρεις το φάρμακο πρέπει πρώτα να είσαι γνώστης της αρρώστιας. Για να βρεις τον σωστό αντισεισμικό σχεδιασμό πρέπει να ξέρεις τα πάντα για την συμπεριφορά του σεισμού, δηλαδή την συμπεριφορά του εδάφους, την πεπατημένη απόκριση της κατασκευής, δηλαδή πως δημιουργούνται, πως μεταδίδονται, πως πολλαπλασιάζονται, που οδηγούνται σήμερα οι δυνάμεις, τους μηχανισμούς απόσβεσης, την διάρκεια και την επιτάχυνση που μπορούν να αντέξουν σε ορισμένη συχνότητα η οποία διαφέρει από κατασκευή σε κατασκευή. Ακόμα μεγάλη σημασία στην αντοχή της κατασκευής έχουν τα υλικά κατασκευής στο κατά πόσες αντοχές διαθέτουν, πόσες ικανότητες απόσβεσης έχουν, καθώς και η συμπεριφορά τους στο να συνεργάζονται μεταξύ των. Όλα αυτά έχουν ένα όριο. Τίποτα από τα πάρα πάνω δεν αντέχει απεριόριστες σεισμικές εντάσεις, διότι σε έναν σεισμό μεγάλης διάρκειας, μεγάλης επιτάχυνσης, ο οποίος διαθέτει και την κατάλληλη συχνότητα, θα ξαπλώσει κάτω και την καλύτερη κατασκευή.
Για να βρούμε κάτι καλύτερο στον αντισεισμικό σχεδιασμό πρέπει να αλλάξουμε την πεπατημένη φιλοσοφία σχεδιασμού της πλαστιμότητας, της απόσβεσης, και να αλλάξουμε και τον μηχανισμό συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα την γνωστή συνάφεια.
Πρέπει να σχεδιάζουμε δυναμικά
Δηλαδή η κατασκευή να παραλαμβάνει δυναμικά τις εντάσεις του σεισμού χωρίς να εμφανίζει ιδιόμορφες παραμορφώσεις.
Για να γίνει αυτό η κατασκευή δεν χρειάζεται περισσότερο οπλισμό ο οποίος και να θέλαμε να βάλουμε δεν χωράει πια άλλος στις διατομές, αλλά χρειάζεται έναν εξωτερικό παράγοντα από τον οποίο θα αντλήσει πρόσθετη δύναμη για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο σεισμό με την μεγάλη διάρκεια και την επικίνδυνη ιδιοσυχνότητα.
Εγώ αυτήν την εξωτερική δύναμη την αντλώ από το έδαφος αφού δεν μπορώ να την πάρω από τον αέρα.
Το πρόβλημα είναι πως η δική μου έρευνα αλλάζει την πεπατημένη φιλοσοφία σχεδιασμού και έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια (papers) έρευνες οι οι ποίες βασίζονται πάνω στην σημερινή γνώση.
https://www.youtube.com/wa...1ohPXs58VY4Ir8
Η απόλυτη αντισεισμική λύση από τον Γιάννη Λυμπέρη είναι υπό διωγμόν!
Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
https://www.ribandsea.com/...o-diogmon.html

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire